Agar je přírodní prášková varianta klasické želatiny. Má bohaté využití v kuchyni jak na sladko, tak i na slano.
Použití:
Používá se jako ztužovadlo do krémů, polev, pudingů, na dortové a koláčové želé a na přípravu aspiků.
Příprava:
Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus atd.
Složení:
Agar* (Rhodophyceae) 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
700 kJ / 167 kcal
Tuky:
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0 g
Sacharidy:
0,4 g
z toho cukry:
0,4 g
Bílkoviny:
0 g
Sůl:
0,52 g
Parametry
VÝROBCE:
AMYLON a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod, ČR