BIO GHÍ 500ml Přepuštěné máslo [GRIZLY]
BIO GHÍ 500ml Přepuštěné máslo [GRIZLY]
Máslo - čistý máselný tuk
Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování.
Použití
Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Ghí si můžete vzít s sebou i když cestujete, protože jej není nutné uchovávat v lednici.
Složení
Bezvodý máselný tuk* 99,5 %.
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu
Česká republika
Skladování
Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení
Skleněná dóza se šroubovacím víčkem.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 3 693 kJ / 882 kcal |
Tuky: | 99 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 65 g |
Sacharidy: | 0 g |
z toho cukry: | 0 g |
Vláknina: | 0 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0 g |
Parametry
VÝROBCE: | CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, 120 00, ČESKÁ REPUBLIKA |
---|---|
O produktu: | Snažíme se, aby informace o výrobcích byly správné a co nejvíc aktuální. Předpisy a nařízení jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin, alergenů či dietetických informacích. Proto před použitím výrobku doporučujeme přečíst etiketu. |