Země původu: Rusko, Argentina, Česká republika, Ukrajina.
Použití: Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit. Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout. Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 413 kJ / 336 kcal
Tuky:
5,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1 g
Sacharidy:
43 g
z toho cukry:
3,6 g
Vláknina:
17,0 g
Bílkoviny:
20,0 g
Sůl:
0,09 g
Parametry
VÝROBCE:
CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, 120 00, ČESKÁ REPUBLIKA