Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
PŘÍPRAVA: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1377 kJ / 329 kcal
Tuky:
0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0 g
Sacharidy:
52 g
z toho cukry:
3,1 g
Vláknina
25 g
Bílkoviny:
19,8 g
Sůl:
0,03 g
Parametry
VÝROBCE:
CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, 120 00, ČESKÁ REPUBLIKA