Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
PŘÍPRAVA: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 242 kJ / 297 kcal
Tuky:
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
36,9 g
z toho cukry:
2,1 g
Vláknina
15 g
Bílkoviny:
22,1 g
Sůl:
0,01 g
Parametry
VÝROBCE:
CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, 120 00, ČESKÁ REPUBLIKA