Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
PŘÍPRAVA: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 minut. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha. Pinto fazole nejčastěji uvidíme v mexické směsi s rýží v kukuřičné tortille.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 441 kJ / 339 kcal
Tuky:
1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g
Sacharidy:
59 g
z toho cukry:
4,1 g
Vláknina
16 g
Bílkoviny:
21 g
Sůl:
0,05 g
Parametry
VÝROBCE:
CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, 120 00, ČESKÁ REPUBLIKA