Každé setkání s jakostním japonským gyokurem je milé. Nálev má světle zelenou barvu a čisté, svěží aroma. Jeho chuť svou jemností a sladkostí připomíná samet, tak je hebká. Najdete v ní však také stopu květin. Čaj má poměrně dlouhý aftertaste a v prvním nálevu vám dá poznat chuť umami – nejvyšší stupeň lahodnosti.
Příprava čaje
70-80 °C
2 minuty
1 čajová lžička na 1,5-2 dl
Návod na přípravu
GYOKURO nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
Zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
GYOKURO je možné nechat 3x louhovat.
Parametry
ZPRACOVÁNÍ A DISTRIBUCE:
SUPP STORE s.r.o. Masarykovo nám. 210, 763 61 Napajedla, ČR