Powered by Smartsupp

Xucker Mléčná 42% čokoláda s xylitolem váha 200g (exp.0724)

6 bodů do věrnostního systému Chci 5% zpět z nákupu!
Běžná cena 179 Kč. Ušetříte 30% (53 Kč) 126 Kč
Skladem v Napajedlích - Lze ihned vyzvednout na prodejně v Napajedlích
ks

Výrobce: Svět plodůKód produktu: P02388 Doprava a platba

Mléčná 42% čokoláda s xylitolem

Informace o produktu

Pokud milujete pečení, nebo si jen čas od času rádi zamlsáte, tyto pecky z mléčné čokolády s xylitolem si okamžitě zamilujete. Praktické pecky se skvěle rozpouští ve vodní lázni, a tak z nich připravíte bezchybnou čokoládovou polevu bez cukru. Čokoládové pecky se budou hodit také na zdobení cookies či do oblíbených sladkých snídaní. A pokud rádi mlsáte, nemusíte se stydět si na čokoládě se xylitolem pochutnat i samostatně – neobsahuje bílý cukr, je slazená pouze přírodním sladidlem a díky tomu je vhodná dokonce pro diabetiky!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o mléčné čokoládě slazené xylitolem

  1. Čokoládové pecky se díky své velikosti snadno rozpouštějí.
  2. Sladidlo xylitol si dokáže lidské tělo vytvořit i samo.
  3. Kromě xylitolu pecky neobsahují přidaný cukr, a jsou tak vhodné pro diabetiky.
  4. Čokoládové pecky se skvěle hodí jako ozdoba při pečení či přípravě sladkých snídaní.
  5. Najdete u nás také čokoládové pecky s xylitolem z bílé a hořké čokolády.

„Dokonalá mléčná čokoláda slazená pouze přírodním březovým cukrem.“

Co je to xylitol?

Xylitol, často přezdívaný také dřevěný či březový cukr, je přírodní sladidlo s velmi nízkým glykemickým indexem. Oproti běžnému bílému cukru xylitol obsahuje přibližně polovinu kalorií. Xylitol je vhodný také pro diabetiky, kteří si musejí hlídat hladinu cukru v krvi. Březový cukr lze přirozeně najít v různých druzích ovoce a zeleniny. Jako sladidlo se pak přidává například do light nápojů, žvýkaček či právě do čokolády, kterou dokáže osladit přesně tak, jak je potřeba.