Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Použití: Další výhodou loupaného a půleného hrachu je rychlá a snadná příprava, jelikož jej už není třeba namáčet. Stačí jen povařit po dobu 40 minut. Nejznámější je typická hrachová polévka či kaše. Hrách však můžete přidat do polévek s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek. Poslouží i jako zdravá příloha. Existuje celá řada receptů například na hrachové bramboráčky, lívanečky, dokonce i hrachový hummus. Výborně se hodí v kombinaci s obilovinami, které pomáhají luštěninám ještě lépe využít rostlinou bílkovinu. Kromě krup, hrách výborně chutná i s rýží, quinoou nebo jáhlami.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1228 kJ / 293 kcal
Tuky:
1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g
Sacharidy:
61 g
z toho cukry:
4,5 g
Bílkoviny:
23 g
Sůl:
0,1 g
Parametry
VÝROBCE:
CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha 2, 120 00, ČESKÁ REPUBLIKA