Powered by Smartsupp

The Chilli Doctor Scotch Bonnet mash 200 ml

9 bodů do věrnostního systému Chci 5% zpět z nákupu!
188 Kč
Externí sklad - Skladem za 2 dny od objednání
ks

Výrobce: The Chilli DoctorKód produktu: GR16811 Doprava a platba

The Chilli Doctor Scotch Bonnet mash 200 ml Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Na rozdíl od ostatních papriček odrůdy Capsicum chinense (papriky čínské), které pochází z Ameriky, totiž nezískala název podle místa původu. Pojmenována byla podle svého podsaditého tvaru, který připomíná tradiční skotské pánské klobouky (Scotch bonnet, ve Skotsku též nazývané Tam o’Shanter hat). Někdy ji můžete najít také pod označením Bahama Mama, Jamaican Hot nebo Caribbean red. Výhody:Ideálně se hodí do různých studených i teplých omáček a jsou nepostradatelnou ingrediencí v mnoha světových kuchyní. Nejznámější jsou ale pro svou charakteristickou chuť v Jamajském pokrmu zvaném "jerk chickem" a "jerk pork", což je grilované kuřecí nebo vepřové maso v bohatě kořeněné sladko-pálivé marinádě. Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího. Pálivost: cca 100 000–350 000 SHU Složení: Scotch Bonnet chilli papričky, sůl 14–18 % Země původu: Costa Rica Tekutý mash z čerstvých chilli papriček Scotch Bonnet.