Ostružiny lyofilizované Jumbo váha 100g
Výrobce: Svět plodůKód produktu: SP8594189541383 Doprava a platba
Ostružiny lyofilizované Jumbo
Informace o produktu
Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Lyofilizované ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, jelikož odtud nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.
TOP informace o lyofilizovaných ostružinách
- Původní živiny a vitamíny jsou v ostružinách zachovány.
- Jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO.
- Jsou bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty.
- Slouží jako zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa.
- Jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv.
Poznámka nákupčího
„Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu – super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstované na plantáži, ručně sbírané a sušené v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!“
Jak se ostružiny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Dieta | Bez laktózy |
---|---|
Balení | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | celé kousky |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Surovina | Bez lepku, Ostružina |
Skladování | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Zpracování | RAW, Kousky |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Země původu | Srbsko/Polsko |
Sůl | 0,01 g |
Tuky | 2,2 g |
Vláknina | 27,8 g |
Bílkoviny | 6,7 g |
Sacharidy | 59,4 g |
z toho cukry | 59,4 g |
Energetická hodnota na 100 g | 1428 kJ / 341 kcal |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Váha | 100g |
Typ sušení | mrazem ve vakuu |