Powered by Smartsupp

Ostružiny lyofilizované Jumbo váha 100g

8 bodů do věrnostního systému Chci 5% zpět z nákupu!
178 Kč
Skladem v Napajedlích - Lze ihned vyzvednout na prodejně v Napajedlích
ks

Výrobce: Svět plodůKód produktu: SP8594189541383 Doprava a platba

Ostružiny lyofilizované Jumbo

Informace o produktu

Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Lyofilizované ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, jelikož odtud nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.

TOP informace o lyofilizovaných ostružinách

  1. Původní živiny a vitamíny jsou v ostružinách zachovány.
  2. Jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO.
  3. Jsou bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty.
  4. Slouží jako zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa.
  5. Jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv.

Poznámka nákupčího

„Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu – super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstované na plantáži, ručně sbírané a sušené v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!“

Jak se ostružiny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Parametry
Dieta Bez laktózy
Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava celé kousky
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Surovina Bez lepku, Ostružina
Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Zpracování RAW, Kousky
Trvanlivost 3–8 měsíců
Země původu Srbsko/Polsko
Sůl 0,01 g
Tuky 2,2 g
Vláknina 27,8 g
Bílkoviny 6,7 g
Sacharidy 59,4 g
z toho cukry 59,4 g
Energetická hodnota na 100 g 1428 kJ / 341 kcal
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Váha 100g
Typ sušení mrazem ve vakuu